עוגיות שוקולד ציפס

עוגיות שוקולד ציפס

עוגיות שוקולד ציפס

הגרסה הבריאה והכי חשוב טעימה.

מתחשק לכם משהו מתוק ובריא רק שעניין הבריאות לא יבוא על חשבון של הטעם. הינה מתכון קליל. מערבבים ומכניסים לתנור. תוך רבע שעה העוגיות מוכנות. ראו הוזהרתם העוגיות מתחסלות במהירות הבזק.

1/2- 3/4 כוס סוכר חום/חום כהה/ קנים

כוס  שמן קוקוס

2 ביצים (רצוי אורגניות)

כפית תמצית וניל אמיתית

1 כפית סודה לשתייה/ אבקת אפיה ללא אלומיניום

1/2 כפית מלח

2 כוסות קמח כוסמין מלא / חיטה מלאה

1/2 כוס קוואקר דק/ גס

100 גר' שוקולד צ'יפס איכותי או שוקולד מריר איכותי חתוך לקוביות קטנות.

כוס פקאנים/ אגוזי מלך שבורים וקצוצים/ חמוציות

*הגרסה עם חמוציות גם נהדרת.

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל- 180-190 מעלות תלוי בעוצמת התנור. מעבדים את הסוכר ואת השמן במיקסר עד שנוצרת תערובת קרמית. מוסיפים את תמצית הוניל והביצים.

2. מוסיפים את המלח והסודה לשתייה, תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן מוסיפים את הקמח והקוואקר לערבוב מינימלי.

3. מוסיפים אגוזים, שוקולד צ'יפס ומערבבים.

4. משתמשים בשתי כפות ליצירת העוגיות ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.

5. אופים 10-15 דקות  עד שמשכימות בתחתית.

דילוג לתוכן