קערת בודהה צבעונית ובריאותית

מנה טבעונית, ללא גלוטן , מאוזנת ומושלמת לארוחת צהריים/ערב.

מרכיבים (ל–2 מנות):

לבסיס

  • 1 כוס קינואה מבושלת
  • 1 כוס חומוס מבושל ואפוי בתנור (אפשר מתובל בכורכום ופפריקה).
  • 1 בטטה בינונית אפויה, חתוכה לקוביות.

ירקות טריים

  • 1 גזר מגורד
  • חופן גדול תרד או עלי מנגולד
  • 1/2 מלפפון חתוך לקוביות
  • 1/2 אבוקדו פרוס

רוטב טחינה לימוני

  • 3  כפות טחינה גולמית
  • 2–3  כפות מים
  • מיץ מחצי לימון
  • שן שום כתושה (אופציונלי)
  • קורט מלח ופלפל
  • כפית מייפל טבעי / סילאן טבעי

לקישוט

  • זרעי צ’יה  או/ו גרעיני דלעת
  • פטרוזיליה/כוסברה/ בצל/ עירית קצוצים

אופן הכנה:

  1. אופים את הבטטה — חותכים לקוביות, מערבבים עם מעט שמן זית ומלח, ואופים 20–25 דק’ על 200° עד רכות.
  2. מבשלים קינואה — שוטפים, מוסיפים יחס של 1:2 מים, מבשלים כ־15 דק’.
  3. מערבבים את רוטב הטחינה עד שמתקבלת מרקם חלק.
  4. מרכיבים את הקערה: מניחים את הקינואה, מעליה את החומוס, בטטה וירקות טריים.
  5. מוסיפים רוטב ומפזרים גרעינים ועלים טריים.

*מומלץ להוסיף טופו למנה כדי להעלות את רמת החלבון בארוחה

דילוג לתוכן