מנה טבעונית, ללא גלוטן , מאוזנת ומושלמת לארוחת צהריים/ערב.
מרכיבים (ל–2 מנות):
לבסיס
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 1 כוס חומוס מבושל ואפוי בתנור (אפשר מתובל בכורכום ופפריקה).
- 1 בטטה בינונית אפויה, חתוכה לקוביות.
ירקות טריים
- 1 גזר מגורד
- חופן גדול תרד או עלי מנגולד
- 1/2 מלפפון חתוך לקוביות
- 1/2 אבוקדו פרוס
רוטב טחינה לימוני
- 3 כפות טחינה גולמית
- 2–3 כפות מים
- מיץ מחצי לימון
- שן שום כתושה (אופציונלי)
- קורט מלח ופלפל
- כפית מייפל טבעי / סילאן טבעי
לקישוט
- זרעי צ’יה או/ו גרעיני דלעת
- פטרוזיליה/כוסברה/ בצל/ עירית קצוצים
אופן הכנה:
- אופים את הבטטה — חותכים לקוביות, מערבבים עם מעט שמן זית ומלח, ואופים 20–25 דק’ על 200° עד רכות.
- מבשלים קינואה — שוטפים, מוסיפים יחס של 1:2 מים, מבשלים כ־15 דק’.
- מערבבים את רוטב הטחינה עד שמתקבלת מרקם חלק.
- מרכיבים את הקערה: מניחים את הקינואה, מעליה את החומוס, בטטה וירקות טריים.
- מוסיפים רוטב ומפזרים גרעינים ועלים טריים.
*מומלץ להוסיף טופו למנה כדי להעלות את רמת החלבון בארוחה
שירות לקוחות :
משלוח מהיר ללא הזמנת מינימום
