שקדים וסכרת

תערובת אגוזים ושקדים

שקדים וסכרת

מחקרים שנערכו בשני העשורים האחרונים מוכיחים את החשיבות בצריכת אגוזים לשיפור בריאות הגוף ולמניעה של מחלות.

חוקרים קנדיים מאוניברסיטת טורונטו, סיכמו  12 מחקרים קליניים בהם השתתפו 470 נחקרים. כל המחקרים רנדומאלים ועומדים בקריטרייונים מחקריים מחמירים. 6 מחקרים התבצעו בארה"ב, 2 מחקרים אוסטרליים ומחקרים נוספים מארצות שונות. ממוצע הגילאים של משתתפי המחקר הוא 57 שנים.

במוכיחים את חשיבותם של אגוזים באיזון רמות הסוכר בקרב חולי סכרת מסוג – 2.

תפריט מאוזן ואורח חיים בריא הם אבני דרך חשובים באיזון סכרת.  החוקרים בחנו וסיכמו מחקרים בהם בחנו את השילוב של אגוזים שונים בתפריטם של חולי סכרת על מנת לבסס מידע מחקרי איכותי ומכאן להרכיב המלצה מושכלת.

מסקנת החוקרים בתום המחקר היא כי מנה יומית של (56 גרם) כחצי כוס אגוזים (שקדים, פקאנים, אגוזי מלך וכד'…)  במשך תקופה של 8 שבועות מפחיתה רמות המוגלובין מסוכרר (HbA1c) ב 0.7% וגלוקוז ב-15 mg\dl לאחר צום בחולי סכרת מסוג 2.

שילוב של אגוזים בתפריט היומי של חולה סכרת מסייע ללאיזון הסוכר מכמה סיבות:

  1. האגוזים מפחיתים את האינדקס הגליקמי (מדד ספיגת הגלוקוז מהמעי לדם)
  2. מעשירים את הדם בחומצות שומן חיוניות מסוג אומגה 3
  3. מעשירות את הגוף בנוגדי חמצון, ויטמינים ומינרלים

אגוזים נחשבים כמזון מלא. שילוב של חצי כוס אגוזים עם ירקות מהווה ארוחה מלאה.

 Effect of Tree Nuts on Glycemic Control in Diabetes: A Systematic Review and Meta-Analysis of Randomized Controlled Dietary Trials    PLoSOne. 2014 jul 30;9(7)

 

דילוג לתוכן